Originally posted by NC Design, this article takes you inside the amazing transformation of our client’s home in Bermuda Run.

http://blog.statedesign.com/before-and-after-transformation-of-winston-salem-home/

Images Courtesy of June Delugas Interiors ©

The photos of this featured project highlight the before and after results of a home in the Winston-Salem area. We are thrilled to be a part of this magnificent project and were honored to assist this family in transforming their home. The house in its original state was defined by outstanding architectural details and antique elements from all over the world. Our goal has been to maintain the original character of the home while simplifying the interior to better showcase its unique features.

Our clients are the second owners of this 25 year old home. The original homeowner collected stained glass windows which can be found throughout the house. Numerous existing features such as the stained glass, antique marble mantles, grand columns, hand forged wrought iron railings, and Italian marble floors were incorporated into the updated design plan.

Architecturally, this home was designed to take full advantage of its natural surroundings. Our first course of action therefore, was to eliminate the heavy draperies in order to highlight the beautiful lake and golf course view. Hanging minimal window treatments provided softness and warmth while drawing the eye outside. The change in window treatment had a dramatic effect on rooms such as the master bedroom. Continuing with our desired feel, we placed a four-poster bed in this space, painted white with silver striping, along with custom nightstands.

Next came the sunroom, where the family enjoys spending much of their time. The abundance of natural light works well with the neutral color palette of the room. This space is nicely anchored with a low pile shag rug.

In updating the great room, our emphasis was on showcasing the openness by allowing light to pass through the entire house. The hand-carved medallion from the dining room ceiling was thoughtfully repurposed and relocated to the great room. Once painted, it was used as wall art to fill the large space behind the piano.

In the dining room, lightweight sheers allow the evening sunlight to filter in. We placed new dining chairs, a new rug, and painted the walls with the softest, light blue we could find. The couple’s favorite painting and sideboard were accented by a new mirror and chandelier.

After the completion of those rooms, our client invited our design team to transform the purple office, our favorite makeover in this house. We chose Benjamin Moore Dove Wing as the ceiling color and Clay Beige for everything else, including the ceiling beams and wood paneling. We placed custom-sized loveseats on either side of the fireplace, accented with blue and teal pillows. Our client loves herons, and has one that seems to live in her back yard, so we found a print by the Audubon Society and had it enlarged and framed to place over the mantle.

Each time our design team completes a room, we find the results to be more outstanding than we imagined. There is still more work to be done in this home – two bedrooms, and eventually a kitchen remodel. We will continue to our efforts, room by room, until we have completed the amazing transformation of this home.

Pin It on Pinterest